Beauty Skincare

Clinique Superbalanced Foundation

8 mei 2015

Ik ben altijd op zoek naar de perfecte foundation. Mijn MAC Studio Fix Fluid raakt bijna op en ik was weer toe aan een nieuwe uitdaging. Ik had nog wat testertjes liggen van de Douglas waaronder de Clinique Super Balanced Foundation. Wauw, was mijn eerste reactie. Zo mooi dat ik meteen online een flacon besteld heb!

Clinique superbalanced makeup teint foundation 05

Een vloeibare textuur met aanpasbare, vetvrije dekking, die tevens vocht inbrengend en talg absorberend werkt.

Clinique Superbalanced Foundation

Als je op zoek bent naar een lichte foundation met optimale dekking, dan ben je aan het juiste adres bij de Clinique Superbalanced Foundation. De foundation wordt ook wel ‘slimme foundation’ genoemd omdat deze zich volledig aanpast naar de wensen van jouw huid.  Op de verpakking stond dat het geschikt is voor de normale tot gemengde huid. Het testertje heb ik 3 dagen kunnen gebruiken en ondanks dat ik een overwegend droge huid heb, werkte deze foundation voor mij prima. Ook geen onbelangrijke feitjes: de foundation is vrij van parabenen en sulfaten. Ik vind het wel jammer dat er geen SPF in zit. Maar goed, die zit wel in mijn dagcrème die ik vooraf altijd aanbreng.

Clinique superbalanced makeup teint foundation open

Het mooie aan de flancons van Clinique vind ik dat ze altijd zo clean en luxe eruit zien. De flacon is van mat glas met de bekende zilveren letters. Klein minpuntje: er zit helaas geen pompje bij waardoor je de foundation eruit moet schudden. Ik heb al een aantal keer gehad dat er dan per ongeluk teveel uitkomt wat ik zonde vind! Ik doe het er dan wel terug in hoor maar toch is dat minder hygiënisch.

Clinique superbalanced makeup teint foundation back

Wat ik dan wel weer echt top vind is dat de foundation geen parfum bevat en allergie-vrij is. Dit is goed nieuws voor de gevoelige huidjes. Er zitten ook geen oliën in, dus ideaal voor de wat vettere huid. Ik vertelde net dat ik een droge/ vochtarme huid heb en voor mij werkt de foundation weer goed voor mijn vochtgehalte. Eigenlijk voor ieder wat wils!

Clinique superbalanced foundation swatch 05 vanilla

Dit is een swatch van de Clinique Superbalanced Foundation in kleur nummer 05 Vanilla. De substantie heeft wat weg van een fluid. Niet waterig maar ook niet crème-achtig. Voor een fluid moet ik zeggen dat de dekking echt optimaal is!

Clinique superbalanced foundation 05 vanilla

Dit is het resultaat na een dun laagje aangebracht met de beautyblender. De matte finish lijkt zo erg op mijn eigen huid dat ik echt dat second skin gevoel krijg. De fluid verspreid zo makkelijk dat je niet veel nodig hebt.

Clinique super balanced foundation 05 vanilla full face

Hierboven heb ik een dagelijkse look aangebracht. De foundation heb ik een beetje afgepoederd met een transparante poeder en op mijn wangen een subtiele blush om wat meer kleur terug te brengen in mijn gezicht.

Ik ben helemaal happy met het resultaat! Eindelijk een keer heb ik het idee dat niemand meer kan zien dat ik foundation draag! De Clinique Superbalanced Foundation kost rond de €30,00 en is o.a. bij de Douglas en ICI Paris te koop.

Liefs,

Lilian

~ Wat vind jij van het resultaat? ~

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Azoe 8 mei 2015 at 08:02

  Ziet er echt prachtig uit! Het lijkt inderdaad net alsof je geen foundation draagt!
  Heeft de kleur foundation die jij gebruikt hebt een gele ondertoon of een roze?

  • Reply back2beauty 8 mei 2015 at 09:36

   Heel natuurlijk voelt hij aan! De ondertoon is neutraal. Geen roze maar ook geen geel. Mijn voorkeur ligt altijd bij een gele ondertoon maar ik kom goed weg met deze ondertoon! Ik denk wel dat er roze en gele ondertonen verkrijgbaar zijn.

 • Reply Azoe 8 mei 2015 at 08:17

  Ziet er heel natuurlijk uit! Heel mooi effect! Is de kleur die jij gebruikt met een geel of roze ondertoon?

 • Reply lindy 8 mei 2015 at 14:42

  Ook ik ben fan! Ik baal alleen echt dat er geen pompje op zit. Ik snap ook niet waarom niet, daardoor indd ook al regelmatig teveel foundation gehad. X

  • Reply back2beauty 8 mei 2015 at 14:49

   Zo jammer dat er geen pompje op zit! Ik verspil daardoor altijd een beetje.. zonde!

 • Reply Inkie 15 november 2015 at 14:58

  Ik heb ‘m ook gehad in een testertje en vond juist dat hij een prachtige gele ondertoon heeft. Wel is de kleur nét iets te donker voor mij. Dus wie weet welk nummer uit deze serie nét een tintje lichter is dan de 05 Vanilla én een gele ondertoon heeft (of neutraal dat mag ook).. ik hoor het heel graag! Wát een fijne foundation!

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.