Beauty

De beste tips tegen statisch haar!

23 oktober 2015

Mijn grootste beauty irritatie tijdens de wintermaanden is statisch haar! Nu het weer langzaam kouder wordt, weet ik gewoon dat dit er weer aan zit te komen. Ook weet ik zeker dat ik niet de enige ben en dat heel veel vrouwen out there hier ook mee kampen! Ik heb enkele tips tegen statisch haar die ook echt werken! Hier komen ze…

De beste tips tegen statisch haar

Waar komt statisch haar eigenlijk vandaan?

Wanneer er wrijving is tussen negatief en positief geladen deeltjes, gaat je haar omhoog staan. Denk maar eens aan het wrijven over je haar met een ballon. Je haar bevat op dit moment dan te veel negatief geladen deeltjes. In de winter komt dit vaker voor omdat de lucht droger is. Droge lucht lokt statische elektriciteit uit. In de zomer heb je hier daarom totaal geen last van!

 

Kleding

Vaak begint het al bij je kledingkeuze. Probeer synthetische en glanzende stoffen te vermijden. Kies voor pure materialen als wol, leer of katoen. Deze materialen wekken minder snel statische elektriciteit aan.

Verwarming

Heel logisch dat we bij koud weer de verwarming aanzetten. De lucht in huis wordt hierdoor wel droger. Hang aan de verwarming van die speciale waterbakjes om meer vocht in de lucht te brengen. Door meer vocht te creëren, verkleint de kans op statische elektriciteit.

Föhn

Dat droogte de boosdoener is, is denk ik al wel duidelijk. Probeer zo min mogelijk je haren te föhnen omdat dit je haar nóg droger maakt. Kan je net als ik niet zonder föhn? Breng dan vóór het föhnen een voedende styling mousse in je haar om het haar iets te verzwaren en te voorzien van een beschermend laagje.

Hydrateren

Vermijd shampoos en conditioners die je haar uitdrogen. Vaak zijn dit de hardnekkige shampoos tegen roos of vet haar. Verwen je haar wekelijks naast het wassen met een goed vochtinbrengend masker om uitdroging tegen te gaan!

Haarlak

Spray na het stylen van je haar een dun laagje haarlak eroverheen. Je haar blijft nu muurvast op dezelfde plaats.

Haarolie

Een klein beetje olie over je haar verdelen zorgt ervoor dat je haar iets verzwaard en gevoed wordt. Statisch haar blijft uit en je hebt ook nog eens een prachtige glans!

Water
Een snelle oplossing is water. Maak je handen nat en wrijf over de bovenkant van je haar. Helaas is deze truc vaak van korte duur. Eenmaal droog, komt het weer terug.

Liefs,
Lilian

Bron foto

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.