Lifestyle Personal

Droomhuis gevonden | Persoonlijke update

11 november 2015

Afgelopen dagen zijn voor Robin en mij nogal bijzonder geweest. Al vanaf begin af aan, heb ik jullie meegenomen tijdens de zoektocht naar ons droomhuis. Het lijkt erop dat we die hebben gevonden. Ik ga jullie er nu alles over vertellen van begin tot eind!

Droomhuis gevonden | Persoonlijke update

Vanaf begin dit jaar waren Robin en ik het erover eens dat het tijd werd voor een volgende stap. We woonden al een tijd samen in een huurappartement en wilden deze verruilen voor een koopwoning.

Toen we voor het eerst gingen samenwonen, hebben we een grote fout gemaakt. Robin kreeg een nieuwe baan in Amsterdam en in 3 weken tijd moesten we verhuizen én een woning zoeken. We kwamen uit in Almere omdat we voor een goede prijs een nieuwbouwappartement konden krijgen. Voor echt goede research hadden we geen tijd. Dolblij waren we natuurlijk maar na een paar maanden kwamen we erachter dat we niet helemaal happy waren met de omgeving. Ik suggereer absoluut niet dat Almere niet leuk is, het is het gewoon niet voor ons.

De grote vraag daarna was; waar en wat gaan we nu zoeken? Onze voorkeur ging meteen naar een woonhuis met tuin zodat we er voor langere tijd kunnen blijven, mochten we ooit kinderen willen. Daarnaast moet Robin elke dag naar Amsterdam dus een goede treinverbinding naar Amsterdam was een must. We startten uiteraard in Amsterdam. Al gauw werd duidelijk dat een huis met tuin nogal schaars is. Ze zijn er natuurlijk wel maar niet binnen ons budget of in wijken waar je ’s avonds beter niet op straat kunt lopen.

Amsterdam is gewoon niet haalbaar voor ons en hebben we er een dikke streep door gezet. Op aanraden van anderen zijn we in kleinere steden en dorpen gaan kijken rondom Amsterdam. Een aantal bezichtigingen hebben we gehad in Bussum en Hilversum. Er zaten zeker leuke woningen tussen maar we zagen ons er nog niet wonen. Misschien als we ouder zijn.

Een tijd heeft de zoektocht stilgelegen. Op een dag gingen we ergens in Maart voor de gezelligheid en om te winkelen naar Haarlem. Ik heb het altijd al een prachtige stad gevonden. Heel authentiek en gezellig. Op de terugweg had ik voor de lol een aantal adressen genoteerd waar een ‘te koop’ bordje bij stond. Ik was gewoon benieuwd naar de prijzen. Verrassend, pasten een aantal wél binnen ons budget! Met de trein is het ook maximaal een half uurtje naar Amsterdam.

persoonlijke update2 droomhuis gevonden

Omdat we niet meer dezelfde fout wilden maken als in Almere, zijn we ons gaan verdiepen in verschillende wijken. Heel vaak hebben we de auto gepakt en zijn we gewoon voor de fun door Haarlem gaan touren. We pakten dan meteen even ergens een terrasje of gingen ergens wat eten. Onze liefde voor de stad begon daardoor met de dag te groeien. Tig bezichtigingen verder werd voor ons duidelijk in welke wijk wij wilden wonen.

Twee keer zijn we een prachtig droomhuis tegengekomen die we aan ons voorbij moesten laten gaan. De woningen in die bewuste wijk worden tegenwoordig binnen een week verkocht en worden flink overboden. Ons bod was steeds nèt 100 of 200 euro te laag ten opzichte van de hoogste bieder. Oprecht was dan ook mijn hart gebroken. Klinkt heel gek, maar soms heb je gewoon een bepaald gevoel bij een woning en zag ik mijzelf al helemaal zitten.

Ruim een maand geleden spotte wij een klein herenhuisje die bijzonder goed geprijsd was. De prijs was laag omdat het huis van top tot teen helemaal verbouwd moet worden. Ondanks dat wij een voorkeur hadden voor woningen waar weinig aan moest gebeuren, zijn wij toch gaan kijken. Eenmaal in het huis, keken Robin en ik elkaar aan en zonder iets te zeggen spraken we duizend woorden. Alsof het zo had moeten zijn. De sfeer van de straat en het huis voelden meteen goed! We waren verkocht. Een week later hebben we een bod geplaatst die dezelfde avond nog werd geaccepteerd!

De afgelopen dagen hebben we enorm veel afspraken gehad met de makelaar, notaris en de hypotheekadviseur. Alles ziet er positief uit. Het koopcontract is inmiddels getekend en precies vandaag aan het einde van de dag ondertekenen we de hypotheek.

De huizenjacht is dus afgelopen maar het filmen niet. Ik ga alles voor jullie vastleggen zodat jullie de verbouwing kunnen volgen!

Liefs,

Lilian

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply marlissa 11 november 2015 at 10:02

  Wat een mooi nieuws. Na lang gewacht, van harte gefeliciteerd met jullie woning!

 • Reply Mariëlle 11 november 2015 at 10:14

  Ik heb het in je vlogs gezien, wat super leuk dat jullie nu zover zijn gekomen; gefeliciteerd!!

 • Reply Mariette 11 november 2015 at 13:21

  Wat leuk voor jullie, gefeliciteerd.
  Ik ben zelf geboren in Haarlem en woon nu in Den Haag.
  Het is en blijft een leuke stad in Haarlem.

 • Reply Suzan 11 november 2015 at 16:57

  Wauw wat leuk voor jullie! Gefeliciteerd hoor!!

 • Reply Cindy Gorissen 11 november 2015 at 19:09

  Proficiat met jullie huisje!
  Ik ben er zeker van dat jullie er iets moois van gaan maken.
  Wij zijn ons huis ook aan het renoveren,maar doen alles zelf.
  Groetjes!

 • Reply Theresie 11 november 2015 at 19:10

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning.
  Succes met de verbouwing.
  Leuk !!

 • Reply Alieke 11 november 2015 at 19:24

  Wat fantastisch om te horen! Gefeliciteerd!!
  En Haarlem, wat een heerlijke stad is dat toch. Ik kom er ook altijd met heel veel plezier.
  Heel veel succes en plezier met alle voorbereidingen die getroffen moeten worden voor de verbouwing en de verhuizing!
  Ik ga jullie zeker volgen, want ik ben ontzettend nieuwsgierig. 🙂

 • Reply Kim 11 november 2015 at 19:34

  Gefeliciteerd! Ik vind het echt leuk dat je dit allemaal voor ons gaat filmen! ?

 • Reply Sharon Sanders 11 november 2015 at 20:58

  Wat leuk meis! Gefeliciteerd samen! Ben ontzettend benieuwd waar Robin en jij gaan wonen. Heel veel succes met de verbouwing. Liefs, xx

 • Reply Jill 13 november 2015 at 19:19

  Wat leuk dat het is gelukt om een huisje te vinden waar jullie allebei blij mee zijn. Haarlem is een superleuke stad! Gefeliciteerd Lilian en Robin. Ik ben benieuwd maar de verbouwing/verhuizing vlogs en de hometour ?

 • Reply Romy 7 december 2015 at 19:59

  Ahw, gefeliciteerd! Leuk dat jullie jullie droomhuisje gevonden hebben, veel plezier samen.

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.