Beauty Eyes

Essence Natural Nude Eyeshadow Palette | Review

17 januari 2016

Een tijd geleden kreeg ik van Leonie van BlushingBeauty.nl een pakket vol met beautycadeautjes. In dit pakket trof ik o.a. de Essence Natural Nude Eyeshadow Palette aan. Vandaag in dit artikel vertel ik je alles over dit pareltje!

Essence natural nude eyeshadow palette review front

Essence natural nude eyeshadow palette review back

Essence Natural Nude Eyeshadow Palette €4,95

Ik ben niet zo heel erg bekend met Essence omdat ik er simpelweg weinig van in mijn stash heb liggen. Maar volgens mij kan ik wel zeggen dat de Essence Natural Nude Eyeshadow Palette een van de grootste palettes is die ze uitgebracht hebben.

Het design is simpel met niet te veel poespas. Lekker smal en lang waardoor het makkelijk in de hand ligt. Het doosje opent en sluit goed dus het uiterlijk is dik in orde! Op de achterkant vind je een mini instructie en uitleg over de kleuren.

Helaas ben ik dit palette nog niet tegengekomen in de schappen van de drogist. Via google ben ik erachter gekomen dat het via Duitsland wel te koop is. Grote kans dat dit een limited edtion was of dat het simpelweg alleen over de grens te verkrijgen is. Sorry guys! Ga je naar Duitsland, neem dan zeker bij het Essence schap een kijkje!

Essence natural nude eyeshadow palette dupe la palette nude2

Essence natural nude eyeshadow palette dupe la palette nude

Wat mij meteen opviel, was dat de Essence Natural Nude Eyeshadow Palette erg lijkt op de L’Oréal La Palette Nude! Het formaat van het doosje, de indeling en de kleurkeuze komen erg overeen. L’Oreal heeft alleen net iets meer verschillende kleuren! Is het een dupe? Wat mij betreft wel!

Essence natural nude eyeshadow palette review open

Essence natural nude eyeshadow palette review brush

Het palette bevat 7 prachtige zachte kleuren. De tweede kleur bevat een shimmer en de rest is mat. Voor een natural look is dit prima! Als je het palette opent tref je over de hele breedte een spiegel. Dit vind ik echt een pluspunt omdat je dan zelfs van dichtbij een groot deel van je gezicht kunt zien. Ook wordt er bij het palette een duo-kwast geleverd.

Essence natural nude eyeshadow palette swatches

Essence natural nude eyeshadow palette swatches full face

Dit zijn uiteindelijk de swatches van het Essence Natural Nude Palette en de look die ik ermee gemaakt heb. Het swatchen ging niet meteen goed met de bijgeleverde kwastjes. Uiteindelijk heb ik deze met mijn vingers aangebracht voor wat meer pigmentopname. De kwastjes hebben dus wat mij betreft geen toegevoegde waarde en kun je beter in het palette laten zitten. De kleuren komen goed overeen met wat je in het palette ziet en korrelen bijna niet.

De look heb ik dan toch maar met mijn eigen kwasten aangebracht. Het blenden ging prima zonder teveel kleurverlies. Het resultaat is niet zo heel bijzonder maar daar vraagt een nude palette ook niet om. Wat mij betreft een goed palette voor een dagelijkse look.

Zoals ik al zei, is het palette waarschijnlijk alleen in Duitsland te koop. Ga je daar een keertje naar toe, neem dan zeker de moeite om daar eens de drogist binnen te stappen!

Liefs,

Lilian

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Angela 18 januari 2016 at 16:00

  Dit palette was inderdaad een extra limited edition die enkel in Duitsland te koop was afgelopen zomer. Ik kom bijna elk weekend in Duitsland en bij de Duitse drogisten en dit palette is nergens meer te vinden. De LE was toendertijd ook al heel snel op. Ik heb dit palette toen ook nog meegenomen en ik moet zeggen dat ik hem er veel te weinig bij pak.

  Je hebt er een mooie look van gemaakt trouwens. Wauw!

  • Reply LilianJoann 19 januari 2016 at 10:38

   Aha dat verklaart een hoop! De kleuren vind ik echt prachtig. Zonde, ik zou hem snel maar weer eens een keertje gebruiken! Dank je wel!

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.