Beauty Skincare

How to: Foundation kiezen

4 maart 2015

Niets is bijna lastiger als een matchende foundation kiezen! De kleur moet perfect aansluiten bij je huid en nek. Wat voor een soort foundation? Welke ondertoon? Welke kleur? Ik leg het je allemaal uit!

Foundation uitkiezen 5

Matchende foundation kiezen

Tegenwoordig zijn er zoveel foundations op de markt dat ik mij kan voorstellen dat je soms tussen de bomen het bos niet meer kunt zien. Ze zijn te vinden in allerlei soorten en maten, hihi! Ik ga je een beetje wegwijs maken in deze grote ‘foundation’ wereld. In 3 makkelijke stappen kom je erachter welke foundation het beste bij je past qua soort en kleur!

Stap 1: Huidtype bepalen en verwachtingen bepalen

Deze stap lijkt heel raar maar als je erachter bent gekomen wat je huidtype is en wat je verwachtingen zijn van een foundation, ben je al op de helft!

Huidtype

Voordat je een foundation gaat kopen is het verstandig te weten wat voor een soort huidtype je hebt. Je kunt hierdoor meteen rekening houden met bepaalde ingrediënten van een foundation en bij voorbaat al een heleboel foundations uitsluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stoffen die een gevoelige huid kunnen irriteren als je een gevoelige huid hebt of misschien bevat de foundation oliën waardoor deze minder fijn kan zijn voor een vettere huid. Eerder heb ik een artikel geschreven hoe je erachter kunt komen wat je huidtype is. Klik hier om naar dat artikel te gaan.

Verwachtingen

Wat verwacht je precies van een foundation? Wil je deze in poeder, crème of vloeibare vorm? Naar wat voor een dekking ben je op zoek?

Stap 2: Ondertoon van je huid

Naast de teint van je huid is het ook verstandig om te kijken naar de kleuruitstraling van je huid. Oftewel; je ondertoon. Er zijn er in totaal 3. De koele ondertoon, neutrale ondertoon en de warme ondertoon. Een koele ondertoon neigt naar zacht roze en een warme ondertoon naar geel/ olijfkleur. Zit je er precies tussenin? Dan ben je neutraal en kan je in principe alle ondertonen hebben.

2 trucjes om snel achter je ondertoon te komen

  • Kijk naar de aders aan de binnenkant van je pols. Zie je blauwe aders dan heb je een koele ondertoon en zie je groene aders dan heb je een warme ondertoon. Heb je ze beide? Dan ben je neutraal.
  • Welke kleur sieraden past beter bij je? Staat zilver je mooi dan heb je een koele ondertoon. Staat goud beter dan heb je een warme ondertoon. Kun je ze beide goed hebben? Dan ben je wederom neutraal.

Stap 3: Kleur foundation kiezen

Als  laatste stap ben je klaar om de foundation te gaan kiezen. Een grote valkuil is om foundation op de hand te testen. Je handen zijn vaker blootgesteld aan de zon en zijn altijd bruiner dan je gezichtshuid. De allerbeste manier is om een foundation op je kaak aan te brengen. Op deze manier kun je perfect zien of deze matcht met je nek en gezicht!

Mijn gouden tip is om een foundation ter plaatse te testen en buiten in daglicht het resultaat te bekijken. Heeft een verkoper hier geen begrip voor? Koop je foundation niet daar en zoek een andere winkel. Een goede verkoper snapt dat een foundation in daglicht perfect moet matchen!

Liefs,

Lilian

~ Gebruik jij foundation? Hoe heb jij je perfecte match gevonden? ~

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.