Van winter naar lente met de juiste verzorging? Zo doe je dat!

In de winter heeft je lichaam behoefte aan andere verzorging. Zo mogen je crèmes wat meer voedend zijn en heeft jouw haar heel wat kou, sneeuw of regenbuien moeten doorstaan. Ik hou ervan om van alles uit de kast te trekken om mijn lichaam juist dan de juiste verzorging te geven. Van voedende lichaamscrèmes tot serums voor in mijn haar die antistatisch werken, want ja, de droge lucht zorgt er ook weleens voor dat mijn haar letterlijk rechtovereind komt te staan. Maar… goed nieuws voor degenen die liever het zonnige weer trotseren (of voor degenen die net als ik er naar uitkijken om weer andere producten tevoorschijn te mogen halen); hallelujah, de lente start alweer eind deze maand! Nu is het de truc om je lichaam langzaam maar zeker al een beetje op de lente voor te bereiden. En dat doe je zo:

Van winter naar lente met de juiste verzorging? Zo doe je dat!

Oppepper voor de gezichtshuid

Recentelijk ben ik helemaal gevallen voor de pep-start lijn van Clinique. Op het moment zijn een aantal producten standaard te vinden in mijn ochtendroutine, zoals bijvoorbeeld de pep-start eye care. Sinds een aantal weken heb ik daar de Clinique pep-start hydrorush moisturizer SPF 20 aan toegevoegd, echt een booster voor de huid. Deze moisturizer bevat onder andere antioxidanten en kalmerende ingrediënten. Precies wat nodig is om de huidbarrière een handje te helpen tegen invloeden van buitenaf en UV stralen. Tegen de tijd dat de lente is gestart, is mijn huid er al helemaal klaar voor. Laat de zon maar komen!

Een beetje valsspelen

Heeft jouw huid tijdens de winter ook te weinig zon gezien? Voor mijn doen ben ik nu wel wat bleek. In de winter vind ik dat totaal niet erg, maar in opmars naar de lente, mag er best een beetje kleur bij. Je kunt natuurlijk de zon gaan opzoeken, maar een zelfbruiner is wat vriendelijker voor je portemonnee. Oké, hier moet ik meteen zeggen dat ik eigenlijk elk jaar rond deze tijd wel een beetje valsspeel. Om de huid alvast wat meer kleur te geven, is de L’Oréal Sublime Bronze Serum een aanrader. Deze blijft ongeveer 1,5 week tot 2 weken zitten en geeft je een mooie teint. De gebruiksaanwijzing vertelt dat je de serum 3 dagen achter elkaar moet smeren. Ik heb dat maar 2 dagen gedaan, want, wow, wat bruint je huid snel. Hou je wel echt van een heel getinte huid, dan kan je de ‘kuur’ gerust afmaken. Ik hield het bij twee dagen. Ik smeerde ‘m twee ochtenden vóór mijn dagcrème op mijn gezicht of meng het met mijn dagcrème. Verdeel het wel echt evenredig op je gezicht, want vlekken of strepen zijn dan daarentegen weer niet zo heel charmant. Goed je handen wassen trouwens. Die fout maakte mijn zus laatst en zij heeft toch echt wel ruim 1,5 week met getinte vingertoppen rondgelopen… Just saying.

Als je haar maar goed zit

En zo is het! Het liefst het hele jaar door. De winter maakt mijn haar altijd net iets droger. De Bumble & Bumble Dry Oil Finishing Spray gebruik ik dan als afsluiter van het stylen van mijn haar. Deze spray geeft mijn haar extra glans en gaat ook het statische tegen. Niet alleen ik, maar vooral mijn haar wordt helemaal blij van de verzorgende ingrediënten in dit product.

Alles in 1

Ik ben helemaal verliefd op de Collistar Blush & Eye Shadow Highlighter uit de Giardini Italiani lente-zomer collectie. Dit palet heeft 3 producten in 1 palet verwerkt; een blusher, highlighter en oogschaduw. Echt super fijn dat je makkelijk 3 producten mee kunt nemen in je tas. En de pigmentatie is buitengewoon prachtig; niet te aanwezig, maar geweldig om je natuurlijke lente-zomer glow subtiel te accentueren. Ik gebruik de #2 bouquet pesca, omdat deze perziktinten het beste bij mijn huidskleur passen. Eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat; het palet ziet er echt uit als een cadeautje. De gehele collectie is gebaseerd op de Italiaanse Renaissance tuinen, vandaar de naam en het design. Benieuwd naar het palet? Het is een limited edition item en wordt dus maar een bepaalde tijd verkocht.

Handy candy

Mijn moeder heeft altijd tegen me gezegd dat je de ware leeftijd van iemand kunt raden aan de hand (lol voor mijn woordspeling) van zijn of haar handen. Ik heb dus eigenlijk van jongs af aan meegekregen je handen goed te verzorgen. Je handen staan het meest in contact met letterlijk bijna alles. En in de winter zijn je handen vaak droger dan normaal. Insmeren dus. The Body Shop Almond Hand & Nail Manicure Cream kan zo je nieuwe favoriet worden dat je ‘m de hele lente door ook nog wilt gebruiken. En daar is uiteraard helemaal niets mis mee.

Heb je nog tips of niet-te-missen producten die jou klaarstomen voor de lente? Zijn er specifieke producten die je juist wel of juist niet in bepaalde seizoenen gebruikt? Ik ben altijd benieuwd naar suggesties, dus laat het me vooral weten. En wie weet wordt het dan ook mijn nieuwe favoriet.

Liefs,

Lilian

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.