Redenen om van de Lente te houden | Favoriete bikini van Hunkemöller

Elke ochtend weer zit ik in mijn kantoor, half kijkend naar buiten, mijn make-up te doen. Het is technisch gezien niet een echte kantoor, het is een soort kantoor, slash beauty kamer, slash opbergruimte, slash ruimte waar Robin en ik graag samen zijn en uren over de toekomst kunnen praten wanneer het mooi weer is en de openslaande deuren openstaan. Het is de allerkleinste kamer van het huis en toch gebeurt er ontzettend veel. Dit artikel is in samenwerking met Hunkemöller.

Of het nou regende, blaadjes die van de bomen af vielen of sneewde, zei ik turend naar buiten tegen mijzelf “Ik weet zeker dat dit echt mijn favoriete seizoen is”. Ik hou van ze allemaal maar op verschillende manieren.

De ramen in ons huis zijn lang, smal en rijken tot aan het plafond. De openslaande deuren leiden ons naar de tuin waar alle aangrenzende woningen vrij hoog zijn gebouwd. Dus als ik in mijn kantoor zit zie ik praktisch alleen de lucht maar komt er verassend veel licht in het kantoor. Dit is een van de voornaamste redenen dat ik graag hier al make-uppend mijn ochtend doorbreng. Heel veel nieuwe producten heb ik hier getest en ben ik ooit verliefd op geworden in de twee jaar dat we hier inmiddels wonen. Iets wat ik mij ook realiseer is dat ik ook ergens anders verliefd op ben geworden dat geen make-up product of fashion item is; de seizoenen. Elke keer wanneer er een nieuw jaargetijde aanbrak, of het nou regende, blaadjes die van de bomen af vielen of sneewde, zei ik turend naar buiten tegen mijzelf “Ik weet zeker dat dit echt mijn favoriete seizoen is”. Ik hou van ze allemaal maar op verschillende manieren.

Toch merk ik steeds vaker dat niet iedereen dezelfde liefde heeft voor elk seizoen. Met wie ik er ook over praat, ik hoor altijd wel iets in de trant van “Oh nee, de lente vind ik niks. Ik hou er niet van wanneer het weer wisselvallig kan zijn”. Ik kan mijn oren dan niet geloven. Wie houdt er niet van koele mistige ochtenden die ineens omtoveren tot een prachtige zonnige dag? Omdat we kennelijk niet allemaal van de lente houden, geef ik mijn redenen om wel van de lente te houden.

Verassend warme dagen

De hele week kan het vrij koel zijn en dan op eens op een zondag is het twintig graden of meer. Ik zie dit soort dagen als een stilte voor de storm want ze geven aan dat over een paar weken de zomer gaat starten. Langzamerhand begin ik te denken aan een luchtigere garderobe en welke bikini’s ik wil gaan dragen of misschien al kan dragen.

Open schoenen

Hoeveel ik ook van zwarte hogen laarzen hou, ik heb echt een voorliefde voor open schoenen. Vers gelakte teennagels en een regelmatig bezoekje aan de pedicure zijn echt mijn ding. Ik vind het niet erg om mijn voeten te laten zien en draag ze het liefst met een hakje. Sandaaltjes maken een outfit zo veel vrouwelijker.

Bikini’s

Zodra de winter af begint te lopen en de eerste zonnestralen warmer aanvoelen ben ik al met mijn gedachten bij wat voor een bikini’s ik dit jaar wil gaan dragen. Ik heb er niet voor niets zoveel want elk jaar wil ik eigenlijk wel weer iets anders. Net ben ik even in mijn la gaan kijken en zie ik dat mijn bikini’s toch ondanks de verschillende stijlen een ding gemeen hebben: simpel en chique. Mij zul je nooit in een neon gekleurde variant langs de oever van het strand lopen. Een groot favoriet van mij van de Hunkemöller draag ik op deze foto’s.

Textuur, kleur en print

Nu ik het toch over bikini’s heb, vind ik de trend van dit jaar heel erg mooi. Dierlijke prints en texturen worden subtiel verwerkt in de stoffen en de kleuren zijn vrij zacht. Panterprint en slangenprint zijn niet meer zo donker als dat we in de winter veel zagen maar veel subtieler. Bijzonder dat het seizoen een beetje bepaald welke kleuren ik wil dragen en dat het contrast met musthaves van de winter zo groot is.

Familie en Vrienden

Net als de kerstperiode staat de lente voor mij in het teken van familie en vrienden. De dagen worden voor je gevoel langer omdat het steeds langer licht blijft. Voor mij reden genoeg om vaker familie en vrienden uit te nodigen om uren lang gezellig in de tuin te zitten en over van alles te kletsen. Het is een soort quality time die je niet het hele jaar door hebt.

Samen

Ik merk dat Robin en ik onbewust heel ondernemend zijn in de lente. We krijgen letterlijk allebei de lentekolder in ons hoofd maar dan op een andere manier. Ik wil het huis ondersteboven halen en frisse items toevoegen aan ons interieur terwijl Robin zich bezig houdt met de tuin. Dorre takken en groene aanslag op de tegels gaan plaats maken voor een schone tuin waarin veel bloeit. Het allerbelangrijkste; we doen dit alles samen. Waar ik Robin mee naar allerlei woonwarenhuizen sleur, neemt hij me mee naar een tuinderij. Naast het aanpakken van ons huis gaan we ook graag overal naartoe. Bijna ieder weekend bedenken we naar welk stadje of dorpje we nog niet zijn geweest en gaan we met de auto op pad. De dag sluiten we vaak af op het grasveld tegenover ons huis waar we dan liggend op een kleedje naar zonsondergang kijken.

Shop de post:
Bikini
Tuniek
Pareo

Dit artikel is in samenwerking met Hunkemöller. Wat is jouw favoriete seizoen? Wat zijn jouw redenen waarom je van de lente houdt?

 

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.