Beauty Skincare Tips

Is zonnebrandcreme van vorig jaar nog goed?

25 mei 2015

De zonnebrandcreme van vorig jaar is nog lang niet op en je nieuwe zonvakantie is al in aantocht. Bruin worden willen we allemaal maar natuurlijk wel op een veilige manier. Kun je oude nog wel gebruiken?

Wat is de houdbaarheidsdatum van zonnebrandcreme?

Het zonnetje begint weer te schijnen en je hebt nog geen nieuwe zonnebrandcreme gekocht. De prijzen zijn altijd zo onzinnig hoog en je grijpt daarom liever naar een oude fles die nog in de kast staat dan dat je meteen een nieuwe koopt. De gedachte dat je alleen bruin wordt zonder zonnebrand is zo jaren negentig! Dat kan echt niet meer! Smeren is zo belangrijk maar kan dat ook nog met een oude fles? Hieronder een aantal feitjes die je moet weten over oudere zonnebrandcremes.

tips veilig zonnen zonnebrandcreme

Op de achterkant van de fles staat altijd een houdbaarheidsdatum. Deze staat er niet voor niets! De datum geeft aan tot wanneer de bescherming optimaal is na opening. Na deze datum neemt de bescherming/ factor langzaam af. Na ruim een jaar kun je concluderen dat je vaker jezelf opnieuw moet insmeren omdat de factor en de beschermingsduur is afgenomen. Het is dus een fabeltje dat na iedere zonvakantie zonnebrandcremes meteen weggegooid kunnen worden. Ze zijn nog te gebruiken maar moet je wat alerter zijn.

De factor neemt ook af zodra er warmte bij komt. De substantie wordt dan vaak troebel en waterig. Het is verstandig om zonnebrandcremes uit de zon te houden en op een koele plaats te bewaren. Op deze manier heb je er langer plezier van!

 

Liefs,

Lilian

~ Gebruik jij wel eens oudere zonnebrandproducten? ~

Bron foto 1Bron foto 2

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.