Beauty

L’Occitane Arlesienne Eau de Toilette

19 december 2014

Een geur waar ik van hou is vrouwelijk, zacht, bloemig en draagbaar voor overdag. Een geur die eventjes vragen opwekt bij de persoon die mij passeert maar absoluut niet te lang blijft hangen. De laatste tijd heb ik een nieuwe winter favoriet. De eau de toilette Arlesienne van L’Occitane. Oh my god! Deze geur doet mij elke dag weer denken aan een romantisch vers boeket. Het is liefde op het eerste gezicht..

L’Occitane Arlesienne; het verhaal

Deze sensuele geur weerspiegelt de schoonheid van Arlesienne. L’Arlesienne, een mysterieuze en krachtige vrouw uit het zuiden, heeft menig designer geïnspireerd. Van kunstenaar Vincent van Gogh tot couturier Christian Lacroix! L’Arlesiennes schoonheid is vereeuwigd in een Romijns standbeeld dat ontdekt is in 1651. Het standbeeld straalt kracht, gratie en de ideale vrouwelijke schoonheid uit. Dit is precies was L’Occitane inspireerde en bracht ter ere van haar deze geur uit!

L'Occitane Arlesienne close up

L’Occitane Arlesienne; de geur

De L’Occitane Arlesienne is uiteraard ontwikkeld voor vrouwen. Voor vrouwen die net als ik van een zachte, bloemige en frisse geur houden. Deze bijzondere geur heeft de eau de toilette te danken aan drie bloemige noten die elk een van de karaktertrekken van L’Arlesienne vertegenwoordigen. Het vurige temperament van de saffraan, de gratie van de roos en de mysterie van het viooltje.

Het is heel moeilijk om op deze manier uit te leggen waar de eau de toilette naar ruikt. Ik denk dat iedereen geuren namelijk op een andere manier ervaart omdat deze altijd per persoon een tikkeltje anders uit kan vallen. Naar mijn ervaring heeft de geur iets kruidigs en nootachtigs op een subtiele manier waarbij de frisheid van de bloemen overheerst. Op zijn zachtst uitgedrukt: i love it! en daarom is het op dit moment mijn favoriete dagelijkse wintergeur.

L'Occitane Arlesienne verpakking

L’Occitane Arlesienne; haar uiterlijk

Het flacon heeft geen bijzondere vorm en is gewoon rechthoekig. Ik ben wat dat betreft iemand die soms alleen al om het uiterlijk een geurtje koopt. Puur om het te laten pronken op mijn glazen schapjes. Al moet ik nu eerlijk zeggen dat mij deze simpele vorm totaal niet stoort omdat het flesje versierd is met rosé gouden letters en dop. Iets wat de fles heel sierlijk maakt en deze metallic kleur is op dit moment helemaal hot. Op de achterkant zie je een smal patroon van rozen waardoor het flacon een speels effect krijgt.

L'Occitane Arlesienne handcreme

 

Naast deze geur zitten er meerdere beautyproducten in de Arlesienne lijn. Zo zijn er o.a. kaarsen, zeep, en verzorgende producten met deze geur verkrijgbaar. Ik heb de handcrème variant omdat ik graag mijn handen insmeer en ik het prettig vind dat mijn handen lekker ruiken. Vooral wanneer ik bij iemand make-up aanbreng of een behandeling uitvoer. Het is dan op dat moment altijd leuk om te horen wanneer mijn handen ook heerlijk ruiken! Natuurlijk is geur belangrijk maar verzorging vind ik nóg belangrijker. Ik krijg heerlijke zachte handen zonder dat het een vettig laagje achterlaat.

Zoals ik in het begin ook al vertelde, is het erg moeilijk om uit te leggen waar de L’Occitane Arlesienne precies naar ruikt. Op dit moment, tijdens het typen, wens ik dat de technologie nog verder zou zijn en ik een geurtje kan toevoegen aan mijn blogpost, haha! Mocht je in de buurt zijn van een L’Occitane brandstore, raad ik echt aan om deze geur te proberen! Ik weet bijna zeker dat jij net als ik opslag verliefd zal worden! Misschien een ideetje voor kerst? De geur is ook online verkrijgbaar via www.loccitane.nl.

Liefs,

Lilian

~ Wat is jouw favoriete wintergeur? ~

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Emke 29 december 2014 at 18:14

  Leuk review! X

  • Reply back2beauty 30 december 2014 at 13:10

   Thnx Emke!

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.