Beauty Haircare Reviews

L’Occitane body and strength scalp essence

3 april 2015

Sinds dat ik highlights heb laten zetten in mijn haar, heeft mijn haar meer verzorging nodig. Van nature heeft mijn donkerbruine haar een mooie glans en voelde het altijd heel zacht aan. Nu is mijn gekleurde haar iets droger en naar mijn gevoel ook breekbaarder. Ik weet het.. ik heb hier zelf voor gekozen en moet ik mijn haar met nóg meer liefde behandelen dan ik daarvoor deed. De L’Occitane body and strength scalp essence (zo, dat is een hele mond vol!) heb ik sindskort toegevoegd aan mijn haarverzorgingsroutine.

L'Occitane body & strength scalp esssence header

4 keer minder haaruitval door afbrekend haar

L’Occitane body and strength scalp essence

Stapje voor stapje ben ik steeds meer highlights toe aan het voegen aan mijn haar. Ik betaal daarvoor wel mijn prijs; mijn haar voelt droger en stugger aan en is poreuzer geworden. Als ik mijn haar laat drogen is het ook pluiziger als voorheen. Om goed voor de dag te komen moet ik altijd wel met een stijltang of krultang door mijn haar. Ik was gelukkig mijn haar maar 2 tot maximaal 3 keer per week en blijft het effect van een krul- of stijltang minimaal 2 dagen zitten. Naast mijn huidige shampoo en conditioner (de Damage Remedy lijn van Aveda via mijn kapper) spray ik dagelijks de L’Occitane body and strenght scalp essence in mijn haar om breekbaarheid tegen te gaan.

L'Occitane body & strength scalp esssence front

Hoe werkt de L’Occitane body and strength scalp essence?

Ongeveer 1 of 2 keer per dag spray je body and strengt scalp essence in handdoekdroog of droog haar tegen de haaraanzet. Masseer je hoofdhuid en kam vervolgens je haren. Op deze manier kan het product goed over het hele haar verdeeld worden en kun je verder gaan met de styling.

Een hydrolysaat van planteneiwitten hecht zich aan je haar en legt er een laagje omheen, waardoor de haarvezel wordt beschermd. Aminozuren verstevigen de haarvezel en maken het haar dikker van binnenuit.

De combinatie van vijf essentiële oliën heeft een kalmerend effect op het haarzakje. Haaruitval door afbrekend haar vermindert en het haar ziet er dikker uit. Dit zijn de oliën die erin zijn verwerkt:

 • Jenever bes; zuivert de hoofdhuid
 • Rozemarijn; maakt dof en broos haar mooier
 • Cypres; stimuleert in combinatie met massage de microcirculatie in de hoofdhuid
 • Ylang-Ylang; versterkt de hoofdhuid
 • Ceder; vermindert haarbreuk

L'Occitane body & strength scalp esssence

 

Het resultaat

Na de eerste applicatie merkte ik meteen dat mijn haar beter doorkambaar was en duidelijk meer volume had. Eenmaal droog voelde mijn haar al zachter aan. Nu ruim drie weken verder merk ik echt dat ik minder afgebroken haren terugvind in mijn borstel. Ik ben benieuwd wat de volgende stap zal zijn!

L’Occitane belooft dat het haar na vier weken duidelijk meer weerstand heeft en sterker aanvoelt. Zo ver is het nog niet bij mij maar ik weet zeker als ik nog doorga met deze verzorgingsroutine, ik dit punt wel ga bereiken. Ik ben verkocht!

Liefs,

Lilian

~ Heb jij je haar ook geverfd? Wat doe jij aan extra haarverzorging?~

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply sonja 3 april 2015 at 17:20

  Lijkt me een erg fijn product!

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.