Beauty Lips Reviews

MAC lipstick Faux

24 april 2015

Lipsticks van MAC behoren toch echt wel tot een van mijn favorieten. Ik heb weer een nieuw pareltje gevonden die ik heb toegevoegd aan mijn lipstick collectie. Een kleur die al weken op mijn wish-list stond en vaak was uitverkocht.. Ik heb het over de MAC lipstick in de kleur Faux!

Mac lipstick faux caseMac lipstick faux description

MAC lipstick Faux

Al een paar keer heb ik mis gegrepen bij de MAC counter in de Bijenkorf in Amsterdam en online via Douglas. Steeds uitverkocht… Hmmm dan moet hij wel erg mooi zijn dacht ik steeds. Mijn verwachtingen van deze lipstick werden hierdoor ook alleen maar hoger! Een tijdje stopte mijn zoektocht omdat ik de hoop had opgegeven en toen zag ik hem ineens in een vlog van Manon van Todaysbeauty.nl. De kleur stond haar zo prachtig dat ik per direct weer op jacht ben gegaan.. Maar goed, finally heb ik de MAC lipstick Faux in mijn bezit!

You know the deal met de standaard lipsticks van MAC; omhuld in een donkergrijs/ metallic jasje in kogelvorm en deze is niet anders. Saai vind ik het maar aan de andere kant heeft MAC met deze vormgeving ook een echt statement gemaakt!

Mac lipstick faux open

Het is een subtiel bruin/ taupe achtig kleurtje die bijna iedereen staat. Het is mij opgevallen dat deze steeds anders tot zijn recht komt bij verschillende huidskleurtjes. Maar nog steeds altijd even mooi. Perfect! Niet voor niets is deze kleur wereldberoemd! Oke, ook mede dankzij Kylie Jenner.. Ben je wat lichter van huidskleur, dan neigt de kleur naar bruin. Heb je een iets donkerder tintje van jezelf, dan komt deze zelfs over als oudroze!

Mac lipstick faux swatch

Dit is dan de daadwerkelijke kleur op mijn huid. Qua teint zit ik er precies tussenin en neigt de kleur bij mij al naar oudroze. Het is een creamy lipstick met een subtiele satijnen glans.

MAC Faux 6 MAC Faux

De MAC lipstick Faux voelt aan als boter en glijdt moeiteloos over mijn lippen. De eerste paar uurtjes behoudt het zijn mooie glans maar na een tijdje wordt hij iets matter en trekt het lichtelijk in de lijntjes. Een dun laagje balsem vooraf aanbrengen is dus niet een heel slecht idee! Een hapje en een drankje overleeft Faux met gemak.  Ga je de hele dag op stap? Neem de lipstick dan wel mee want bijwerken is na een paar uur weer nodig. Niets anders als ik gewend ben bij andere lipsticks. Ik ben fan!

Liefs,

Lilian

~ Wat vind jij van Mac lipstick Faux? ~

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Elize 24 april 2015 at 16:58

  wauw! Hij ziet er erg mooi uit! erg tof! ik heb m natuurlijk ook, haha! bij mij is hij wat bruiner/ oranje van kleur:)

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 24 april 2015 at 20:06

  Hij staat je echt geweldig mooi!

  • Reply back2beauty 25 april 2015 at 07:57

   Dank je meid! Ik ben ook echt verslaafd aan die kleur!

 • Reply emilie 24 april 2015 at 21:20

  Het is echt een super mooie kleur .
  Ik heb hem zelf ook !!
  Het is wel per huidskleur anders.

  • Reply back2beauty 25 april 2015 at 07:58

   Ja klopt! Bij iedereen komt hij anders naar voren! Bij mij is hij oudroze maar bij veel anderen weer bruin-achtig!

 • Reply sanne 4 mei 2015 at 14:58

  Ik heb deze kleur ook maar bij mij is hij heel erg bruin. Wel jammer wang bruin staat me niet heel mooi maar bij jou staat hij heel mooi!

  • Reply back2beauty 4 mei 2015 at 16:01

   Bruin is ook heel erg mooi! Misschien kun je er een roze lipgloss overheen doen, dan wordt het een mooi zacht tintje.

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.