Beauty Eyes Reviews

MAC Paint Pot | Soft Ochre

16 maart 2015

Als trouwe fan van de Urban Decay Primer Potion in de kleur Sin ben ik overstag gegaan voor de MAC Paint Pot. Mijn Urban Decay Primer Potion raakte op en ik moest op zoek naar een alternatief. Aangezien Urban Decay niet in Nederland te krijgen is en ik geen zin had in hoge verzenkosten begon mijn zoektocht. Die eindigde snel omdat ik als YouTube guru elke dag make-up tutorials kijk. Bijna in elke tutorial kom ik de MAC Paint Pot in Soft Ochre tegen! Dan moet deze toch echt goed zijn…

Mac paint pot soft ochre quote

MAC Paint Pot | Soft Ochre

Hoewel de Mac Paint Pot van oorsprong geen oogschaduw basis is, wordt deze daar wel veel voor gebruikt. Het is een creamy hooggepigmenteerde oogschaduw die snel droogt. Er zijn daarom ook 22 verschillende kleuren beschikbaar met zowel een matte als een glanzende finish. Al gauw werd ontdekt dat de huidskleur-achtige kleuren ideaal zijn als basis. De kleuren Painterly en Soft Ochre zijn daar perfecte voorbeelden van en zijn daarom ook razend populair. Ik heb gekozen voor Soft Ochre omdat deze een lichte gele ondertoon heeft.

Mac paint pot soft ochre swatch back

 

Long-wearing, colourfast. Creates seamless coverage without weight and caking. Blends smoothly over the lids.

Eenmaal als de Mac Paint Pot is opgedroogd zit deze letterlijk muurvast. Doordat de Paint Pot zo goed blijft zitten, blijft de oogschaduw ook de hele dag op zijn plek zonder lijntjes in de arcadeboog! Ideaal voor als je een hele dag de deur uit bent en op een feestje. Eerder werkte ik na een paar uur mijn oogschaduw weer bij maar dat is nu echt verleden tijd. Ik gebruik de Mac Paint Pot ook soms als concealer om alleen mijn ooglid te egaliseren. Dat de kleuren ook nog eens rijker naar voren komen maakt het totaalplaatje compleet. Multifunctioneel!

Mac paint pot soft ochre swatch

Hierboven zie je een swatch van de kleur Soft Ochre. Het heeft duidelijk een standaard zelfde kleur als een concealer. Deze heeft een gele ondertoon wat ik heel mooi vind staan bij mijn huidskleur. Mijn foundations hebben allemaal een gele ondertoon en daarom sluit de Soft Ochre daar perfect bij aan. Heb je een roze ondertoon? Dan is de kleur Painterly een echte aanrader! In het potje voelt de Mac Paint Pot heel hard aan maar zodra je het product een beetje opwarmt met je vingers (door er zachtjes in te draaien) wordt hij al snel werkbaar. De structuur voelt heel creamy aan vergelijkbaar met een crème concealer. Ik heb wel gemerkt dat je redelijk snel te werk moet gaan omdat hij snel droogt.

Mac paint pot soft ochre featured

Op dit moment is de Mac Paint Pot in Soft Ochre mijn absolute favoriet qua oogschaduwbasis. Ik heb er genoeg in mijn stash maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit! Ik geniet nu van long-lasting oogschaduwlooks gedurende de dag en avond. Bijwerken is niet meer nodig want de oogschaduw gaat niet meer in de lijntjes zitten. De Paint Pot kost €19,00 en is o.a. hier verkrijgbaar. Heel eerlijk; wel aan de prijzige kant maar je doet er echt maanden mee!

Liefs,

Lilian

~ Gebruik jij oogschaduwbasis? Kende je de Mac Paint Pot al? ~

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Birgit 16 maart 2015 at 15:38

  Hoi,

  Deze ga ik ook eens proberen.
  Ik gebruik nu altijd de rubenesque ( ook een aanrader)!
  Maar deze kleur is ook wel mooi naturel 🙂

  Vrijdag maar even langs de bijenkorf!

  • Reply back2beauty 17 maart 2015 at 11:46

   Ik heb die ook vaak in mijn hand gehad! Heeft een mooie gouden glans volgens mij!

 • Reply Danique 16 maart 2015 at 17:41

  Fijne review en wat een fijn product zeg.. De eerst volgende keer toch maar even inslaan bij de MAC

  • Reply back2beauty 17 maart 2015 at 11:45

   Dank je wel! Het is echt een aanrader!

 • Reply Saartje 16 maart 2015 at 23:50

  Wat een fijne review! In heb hem zelf ook en ben er ook razend enthousiast over, oogschaduw blijft zo goed en mooi zitten! Ook heb ik het idee dat de kleuren intenser overkomen door de paint pot. Super product!

  • Reply back2beauty 17 maart 2015 at 11:43

   Wat leuk dat jij hem ook hebt! Ik vind hem echt ideaal!

 • Reply Jayanti 17 maart 2015 at 20:46

  Hoi Lilian, de kleur painyerly is nu ook echt mijn favoriet. Mooie review!

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.