Beauty Reviews Skincare

Mijn favoriete make-up kwasten!

16 oktober 2015

Hi ladies! Vaak wordt er door mijn make-up tutorials veel gevraagd naar de kwasten die ik gebruik. Ik heb er aardig wat maar merk dat ik automatisch steeds naar dezelfde grijp. Ontdek mijn favoriete make-up kwasten!

Mijn favoriete make-up kwasten Inglot Zoeva Real Techniques

Mijn favoriete make-up kwasten

Zoals ik al zei, heb ik ontzettend veel kwastensets. Ik heb o.a. volledige sets van Inglot, Bdellium Tools, Sigma en Zoeva. Het is natuurlijk handig om zoveel te hebben omdat er altijd wel een schone kwast tussen zit. Aan de andere kant zeg ik heel eerlijk, dat je er niet zoveel nodig hebt! Één fijne selectie is meer dan voldoende. De kwasten die ik hierboven laat zien, neem ik standaard mee op vakantie omdat ze zo ontzettend veelzijdig zijn. Ik heb mijn favoriete make-up kwasten onderverdeeld in 3 groepen en leg stuk voor stuk uit waarom ik ze zo graag gebruik!

Mijn favoriete make-up kwasten concealer

Zoeva 142 Concealer Buffer

De naam van de kwast verraad meteen waarvoor ik hem het meest gebruik; concealer. Wat dat betreft is dit mijn holy grail op het gebied van vervagen en blenden. Zelfs de meest dikke concealers kan deze kwast aan. Ik gebruik hem dan ook graag voor onder mijn ogen om de randen mooi over te laten lopen naar mijn foundation.

Real Techniques Setting Brush

Het formaat van deze kwast doet het hem. Niet te groot en niet te klein. Ik gebruik hem graag om de concealer onder mijn ogen te fixeren en om mijn T-zone te matteren. De haren zijn heerlijk luchtig en zacht waardoor het een subtiel laagje poeder oppakt. Hierdoor voorkom je het poedereffect. Daarnaast is hij ook perfect voor het aanbrengen van highlighter op je jukbeenderen.

Mijn favoriete make-up kwasten gezicht

PUPA Professional Brush

PUPA heeft niet echt namen of nummers voor hun kwasten, maar verdelen het in categorieën.  Deze kwast is dus specifiek voor het gezicht. Zoals je wel kunt zien, loopt de kwast schuin af. Door de vorm glijdt hij moeiteloos over mijn gezichtscontouren en gebruik ik hem graag voor blush of om te shapen. Deze kwast is net een slagje kleiner dan de gemiddelde schuine gezichtskwast. Juist daarom kan ik  heel precies te werk gaan onder mijn jukbeenderen!

Sigma F50 Duo Fibre

Dit is mijn aller aller allereerste foundationkwast ever! Ik heb hem jaren geleden ontdekt via YouTube in een tutorial en was meteen verkocht. De combinatie van lange en korte haren zorgt voor een porseleinen finish. Hou je net als ik van een luchtige en natuurlijke laag foundation, dan is dit een echte aanrader!

Inglot 16BJF

Oorspronkelijk is dit een kwast om poederfoundation aan te brengen. Ikzelf gebruik zelden poederfoundation en gebruik het meer om vloeibare foundation te fixeren/ matteren. Omdat de haren heel dicht op elkaar geperst zijn, pakt het enorm veel poeder op. Even aftikken is wel een aarader, haha! Naast fixeren vind ik deze kwast ook super fijn om snel bronzer op mijn wangen en voorhoofd aan te brengen.

Mijn favoriete make-up kwasten ogen

Bdellium 785 (blending brush)

Ik bedoel hier mee de grootste en meest flufy kwast van de foto. Deze blendkwast is de meest zachte variant uit mijn kwastenverzameling. Bij wat hardere blendkwasten krijg ik soms een irriterend gevoel wanneer ik langer op dezelfde plaats aan het blenden ben. Dat is bij deze totaal niet het geval!

Bdellium 780 (pencil brush)

Het kleine witte kwastje heeft een spitse harde punt. Ik gebruik het graag om een donkere kleur in mijn arcadeboog aan te brengen of om een smokey lijntje onder mijn ogen aan te brengen.

Bdellium 755 (angled brush)

Deze schuine kwast is zooooo multifunctioneel! Ik gebruik het voor mijn binnenste ooghoek, wenkbrauwbot en zelfs om highlighter aan te brengen!

Inglot 16PP (eyeshadow)

Oke, dit is een traditionele oogschaduwkwast en eigenlijk werken ze allemaal. Wat ik fijn aan deze vind, is dat het voor weinig fall-out zorgt. De haartjes houden de poeder gewoon goed vast!

Wat zijn jouw favoriete make-up kwasten? Waarvoor gebruik jij ze?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Paula 16 oktober 2015 at 12:52

  Hoi Lilian, wat een leuk artikel. Altijd leuk om het over kwasten te hebben en waarvoor ze gebruikt worden.

  • Reply back2beauty 16 oktober 2015 at 13:16

   Dank je wel!

 • Reply Shirley van Aken 16 oktober 2015 at 20:14

  Hee, ik ben al een tijdje op zoek naar een goede foundation kwast waar kan je de sigma f50 duo fibre kopen?

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.