Beauty Brows Reviews

Milani Brow Fix | Anastasia Brow Powder Duo Dupe??

13 maart 2015

Elke dag vul ik mijn wenkbrauwen ietsje in. Het is inmiddels een mini verslaving geworden en kan ik echt niet meer zonder. Ik voel mij anders gewoon zo kaal. Mijn all time fave is de Anastasia Brow Powder Duo. Mijn holy grail wat betreft wenkbrauwen! Laatst ontdekte ik per toeval dat de kleuren uit de Milani Brow Fix in Light wel erg lijken op mijn Brow Powder Duo in Meduim Brown. Ladies opgelet… volgens mij praat ik hier over een dupe!

Milani Brow Fix Light front

Tweezers, brush, tone-on-tone powders. Even, miraculously, a 3x magnifying mirror. It’s one-stop shopping, and tiny enough to be tucked in any purse or pocket.

Milani Brow Fix

De Milani Brow Fix is verkrijgbaar in 3 tinten; light, medium en dark. Ik heb de light variant in mijn bezit. De kleuren uit dit kitje vond ik al donker genoeg en dat terwijl ik van nature donkerbruin ben! Ik bouw liever de kleur op dan dat ik in één veeg een zwarte streep krijg.

Het kitje heeft een ontzettend handig formaat. Ik ben sowieso fan van compacte make-up producten. Bij wijze van past het precies in mijn broekzak (natuurlijk stop ik het daar niet in, haha) zonder er last van te hebben. Ideaal voor on the go in je tas of toilettasje!

Milani Brow Fix colors

Naast dat er poeders in zitten, is het kitje multifunctioneel. Er zit een spiegel, pincet, kwast en applicator in. Super handig als je buiten de deur een touch up of check wilt doen.

Milani Brow Kit tools

Hoe schattig zijn deze mini’s? Het pincet is redelijk scherp en pakt goed haartjes op. Het sponsapplicatortje gebruik ik voor de highlight en werkt prima. Bij het schuin afgesneden kwastje zitten de haren heel dicht op elkaar wat hem stug maakt. Heel fijn om veel poeder mee op te pakken en is ondanks dat nog heel erg zacht.  Toch zal ik lekker de mini’s in het kitje laten en thuis gewoon mijn eigen kwasten gebruiken. Ze zijn handig voor buiten de deur en bijvoorbeeld voor op vakantie.

Milani Brow Kit swatch

Hierboven zien je van links naar recht swatches van de kleuren Brow 2, Brow 1 en Hi-Lite. De poeders zijn behoorlijk gepigmenteerd, vooral de highlighter. Ondanks dat het kitje de light variant is, vind ik de kleuren al behoorlijk donker. Brow 2 is een mooie matte bruintint met een koele ondertoon. Brow 1 is iets lichter en heeft wat meer warmte in de kleur.

Milani Brow Kit

De kleur Brow 2 heb ik ongeveer vanaf de start van mijn pupil tot aan het uiteinde gebruikt en Brow 1 helemaal vooraan. Ik persoonlijk vind het mooi om mijn wenkbrauwen van licht naar donker te laten lopen. Ik werk graag met meerdere tinten want dit zorgt voor een heel natuurlijk effect. Ondanks dat de kleur Brow 1 een warmere ondertoon heeft, wordt het niet rood. Daar ben ik altijd huiverig voor bij warmkleurige poeders.

Milani Brow Kit highlighter

Zoals ik al eerder zei; de highlighter is heel gepigmenteerd. Heel voorzichtig deppen met het sponsapplicatortje zorgt al voor een mooi liftend effect. Hier heb ik de highlighter precies onder mijn hoek aangebracht om deze te accentueren.

Milani Brow Kit featured image

Al met al ben ik zeker tevreden over de Milani Brow Fix! De kleuren komen trouwens erg overeen met de Brow Powder Duo in de kleur Medium Brown. Is dat nou even mooi meegenomen! Ik merk het verschil echt niet! Ja… in de prijs! Dit pareltje is o.a. online hier te koop voor €12,95.

Liefs,

Lilian

~ Teken jij je wenkbrauwen bij? Wat is jouw favoriete wenkbrauw product? ~

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Jayanti 16 maart 2015 at 21:37

  Ik gebruik eigenlijk altijd een donkerbruine en zwarte oogschaduw uit de sleek au naturel palette. Dit schattig dingetje lijkt mij ook wel wat,maar dan in medium of dark denk ik. Zal binnenkort eens kijken. Leuke site hoor!
  Jay

  • Reply back2beauty 17 maart 2015 at 11:44

   Ik gebruik soms ook oogschaduw voor mijn wenkbrauwen als ik op vakantie ben! (Dan hoef ik minder mee te nemen!) Maar deze is zo mini dat ik de volgende vakantie hem echt ga meenemen!

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.