Beauty Make-up tutorials

Neus shapen | 6 manieren passend bij jouw neusvorm

18 februari 2015

Shapen á la Kim K wordt gezien als het ideaalbeeld. Haar neus is zo perfect smal en lang met als gevolg dat iedereen dezelfde shape techniek gaat uitproberen. Toch kan het soms tegenvallen omdat niet iedereen dezelfde neusvorm heeft! Ik ga laten zien dat je precies hetzelfde kunt bereiken maar dan aangepast. Niet je neus shapen á la Kim K maar shapen aangepast op jouw neusvorm!

Op 6 verschillende manieren je neus shapen

Hieronder leg ik per neusvorm uit hoe je deze zou kunnen corrigeren. Ik gebruik hiervoor een donkere matte tint die duidelijk 2 tinten donkerder is dan mijn eigen huidskleur om te shapen en een lichte tint om te highlighten. De bedoeling van shapen is optisch de vorm veranderen. Dit gaan we doen middels schaduwen. De donkere shape kleur gaat zorgen voor diepte en de highlighter zorgt ervoor dat een bepaald gedeelte naar voren springt.

Ik gebruik in deze tutorial een vloeibare en een crème concealer. Om dit resultaat te bereiken heb je deze niet perse nodig. Shapen kan ook met poeders.

Driehoekige neus shapen

Neus shapen 2

Een driehoekige neus loopt van smal tussen de wenkbrauwen naar een breed uiteinde. Maak op het topje van je neus beide kanten donker. Je creëert dan een schaduw zodat alleen het smalle ertussenin opvalt. Het tegenovergestelde gaan we tussen de wenkbrauwen doen. Aan beide kanten breng je een highlighter aan zodat je neus bovenin breder lijkt.

Scheve neus shapen

Neus shapen 3

Met een scheve neus bedoel ik een neus die niet een gelijke vorm heeft aan beide kanten en bijvoorbeeld een knikje heeft. Trek een donkere lijn recht naar beneden over het scheve gedeelte. De andere kant gaan we highlighten tot aan het punt waar aan de andere kant de knik of het scheve gedeelte begint.

Platte neus shapen

Neus shapen 4

Een platte neus heeft totaal geen vorm of diepte. Om een mooie slanke vorm te maken gaan we de vorm zelf tekenen. Start vanuit je wenkbrauw en maak een bocht naar beneden. Trek een rechte lijn over je neusbrug en creëer een ovale vorm aan het puntje van je neus.

Sterke neusbrug

Neus shapen 5

Als je neusbrug heel erg aanwezig is kun je het beste de focus ergens ander op leggen. Shape je neus verder niet, dat trekt alleen maar de aandacht. Highlight het gedeelte tussen je wenkbrauwen en iets je voorhoofd. De aandacht wordt nu daarnaartoe getrokken.

Smalle lange neus shapen

Neus shapen 6

In principe wordt de smalle lange neus gezien als ideale vorm. Maar mocht deze echt héél smal of lang zijn is deze vorm ook te corrigeren. Breng de donkere tint aan op het uiteinde van je neus (het gedeelte wat je te lang vindt) en je neus lijkt optisch korter. Highlight beide kanten van je neus om deze breder te laten lijken.

Volledig je neus shapen

Neus shapen 1

Op de foto hierboven wordt de neus volledig geshaped. Je kunt hier net zo ver in gaan als je wilt. Deze techniek wordt veelal toegepast bij modellen en ook bij Kim K. Je neus wordt optisch smaller door de donkere kleur en krijgt meer lengte door de highlighter.

Probeer het eens uit! Met de donkere tint kun je echt de vorm bepalen. Breng je deze heel dun aan, krijg je een subtieler effect. Breng je deze breder aan dan shape je uiteraard een groter oppervlak.

Aan deze foto tutorial niet genoeg? Klik op de foto hieronder om naar mijn videotutorial te gaan waarin ik stap voor stap laat zien hoe je bovenstaande neusvormen kunt corrigeren.

Neus shapen 6 manieren thumbnail

Liefs,

Lilian

~ Shape jij je neus? Zou je het eens willen proberen? ~

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Fabienne 18 februari 2015 at 20:33

  Ik shape mijn neus niet, vind het denk ik iets te veel gedoe, maar het resultaat is mooi!

  • Reply back2beauty 20 februari 2015 at 11:00

   Ik ook niet altijd hoor! Voor bijvoorbeeld feestjes wil ik het nog wel eens doen als extraatje maar voor een dagelijkse look niet 😉

 • Reply Mark 23 juni 2017 at 15:59

  Hey, ik ben Mark,

  Nou is mijn neus ietwat aan de scheve kant. Kan ik dit als jongen ook schapen?

  Ik hoor graag van je!

  Groeten

 • Reply Jeroen 23 juni 2017 at 16:01

  Dag,

  Precies dit vraag ik mij ook af.

  De mazzel!

  Jeroen

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.