Beauty Reviews Skincare

Olaz Regenerist Reinigingsborstel

27 maart 2015

Al een tijd stond een gezichtsreinigingsborstel op mijn wish list. De prijzen van o.a. de Clarisonic en de Visa Pure weerhielden mij er steeds van om er eentje te kopen. Een aantal weken geleden bij een vriendin thuis spotte een reinigingsborstel van Olaz. Olaz is geen mega duur merk en heb ik er meteen eentje gekocht voor een budget prijsje! Altijd al een gezichtsreinigingsborstel willen hebben maar vind je ze ook zo prijzig? Dan stel ik je nu persoonlijk voor aande Olaz Regenerist reinigingsborstel!

Olaz regerist reinigingsborstel inhoud

4x better cleansing + gently exfoliates + effectively prepares the skin for your anti ageing routine or normal skincare routine

Olaz Regenerist reinigingsborstel

De Olaz Regenerist reinigingsborstel wordt verkocht samen met een skin perfecting cleanser in een kitje. Op de verpakking staat dat deze eigenlijk bestemd is voor anti-aging i.c.m. de cleanser maar de borstel op zich is ook zeer geschikt puur voor extra diepe reiniging. Olaz belooft dat de huid 4x beter wordt gereinigd in tegenstelling tot het alleen gebruiken van een cleanser, dode huidcellen worden verwijderd en de huid hierna beter in staat is om verzorgende werkstoffen op te nemen.

Olaz reinigingsborstel kit

Olaz reinigingsborstel past in hand

De Olaz Regenerist heeft een heel handig klein formaat waardoor hij lekker in de hand ligt. Het is ook nog eens een lichtgewicht en kan dus makkelijk meegenomen worden op vakantie. De borstel roteert één kant op met de klok mee en heeft twee standen. De bovenste knop is de aan en uit knop en de onderste bepaald de snelheid van de rotaties.

Olaz reinigingsborstel werkt op batterij

De borstel werkt op batterijen en kan hierdoor niet onder de douche gebruikt worden. De Clasisonic en de Visa Pure kunnen dat wel. Voor mij is het geen probleem omdat ik mijn huid altijd bij de wastafel reinig.

Olaz reinigingsborstel facewash

Mijn ervaring met de Olaz Regenerist reinigingsborstel en de werking

Bij de reinigingsborstel krijg je standaard de skin perfecting cleanser. Deze heb ik nog steeds in de doos zitten omdat ik al jaren de reinigingsproducten gebruik van Clinique. Ik gebruik de reinigingsborstel ongeveer 2 keer per week in de avond. De huid heeft namelijk niet elke dag een diepte reiniging nodig en bij overmatig gebruik kun je naar mijn mening ook de huid beschadigen. Zo voorkom je irritatie en maximaal 2 keer per week is echt voldoende om de conditie van je huid te verbeteren.

De roterende werking zorgt natuurlijk voor een diepe reiniging van je poriën en dode huidcellen worden meteen verwijderd. Hierdoor krijgt de huid weer kans om te beginnen met een schone lei. Daarnaast zorgt de rotatie ook voor een stimulerende werking op de doorbloeding. Na gebruik zijn je poriën zodanig gereinigd dat zij beter in staat zijn om crèmes en serums op te nemen. Dit gaat namelijk veel minder goed bij afgesloten poriën.

Mijn huid voelt na de reiniging echt mega zacht aan en nu ruim na een maand zie ik ook echt dat de conditie van mijn huid verbeterd is!

Olaz reinigingsborstel aan en uit knop

Hoe gebruik ik de Olaz Regenerist reinigingsborstel?

Ik gebruik de borstel nu ruim een maand en maximaal 2 keer per week. Ik merk gewoon dat de mijn huid niet meer nodig heeft en dat het anders waarschijnlijk voor rode geïrriteerde plekjes gaat zorgen. Ik zet de borstel op de tweede en langzaamste stand en laat de borstel het werk doen. Ik zet hem alleen maar heel licht op de huid. Hard met duwen met de borstel op de huid is een echte no-go en raad ik echt af. Ik denk dat hard duwen een soort schuurpapier effect geeft.

Ik reinig eerst mijn gezicht met een facewash om mijn make-up voor een groot deel alvast te verwijderen. Ik laat mijn gezicht nat en ga nu weer met een beetje nieuwe facewash mijn gezicht dieper reinigen met de Olaz Regenerist reinigingsborstel. Ik ga over mijn gezicht heen totdat ik alle delen een keertje heb gehad en spoel mijn gezicht af met water. Hierna ga ik met een watje met tonic over mijn huid heen om mijn ph-waarde weer te herstellen. Als laatste breng ik een verzorgende crème aan.

Ik ben super tevreden met het resultaat en al helemaal omdat deze reinigingsborstel maar €29,00 kost. In Nederland is deze helaas niet in de winkel verkrijgbaar. In Duitsland zijn deze bij bijna elke drogist verkrijgbaar. Twee nieuwe opzetstukjes zijn verkrijgbaar voor €10,00. Ook een redelijk prijsje omdat je toch iedere 2 maanden deze moet vervangen. Ga je een keertje naar Duitsland of misschien familie of vrienden? Vraag of ze deze borstel voor je mee kunnen nemen want het is echt een aanradertje!

Liefs,

Lilian

~ Reinig jij je huid wel eens met een borstel? ~

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Teja 30 juni 2015 at 18:32

  Hoi Lilian!
  Ik heb vandaag de Olaz reinigingborstel bij het Kruidvat in de aanbieding gekocht. En er staat op dat deze ook onder de douche te gebruiken is! Mooi toch.
  Groetjes, Teja

  • Reply back2beauty 7 juli 2015 at 07:37

   Eindelijk zijn ze ook in Nederland verkrijgbaar! Oh super om te weten! Ik dacht dat het onder de douche niet kon! 😉

 • Reply Amber 4 september 2015 at 15:24

  Ik heb het reinigingsborsteltje (het deel met de haartjes) nodig maar ik kan het nergens vinden.

  • Reply back2beauty 4 september 2015 at 17:29

   Het is te koop bij de Kruidvat zag ik vorige week!

 • Reply Elisa 2 december 2015 at 21:47

  Hoi hoi,
  Ik heb een paar weken geleden dit apparaatje gekocht, alleen nu is de cleansing gel tube bijna leeg. Waar kan ik deze kopen?
  Groetjes, Elisa

  • Reply LilianJoann 3 december 2015 at 12:14

   Volgens mij bij de kruidvat!

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.