Beauty

Persoonlijke Update | Even een stapje terug

30 september 2016

 

Persoonlijke verhalen delen op mijn blog vind ik soms nog wel spannend. Toch vind ik het aan de andere kant ook weer fijn omdat ik mijn verhaal hierin volledig kwijt kan en dit soort artikelen worden bijzonder goed door jullie ontvangen. Het is al weer een hele tijd geleden dat ik een persoonlijke update heb gedaan en ik heb het gevoel dat ik een heleboel dingen uit te leggen heb. Daar komt ie!

Persoonlijke Update | Even een stapje terug

Afgelopen half jaar hebben jullie vast wel gemerkt dat ik niet meer consequent drie keer per week een artikel postte en vijf video’s op YouTube. Vorige week heb ik in een video verteld dat er voorlopig een paar veranderingen gaan plaatsvinden en deel ik spannend nieuws. Deze video heeft ook van alles te maken met dit schrijven.

Ik wil niet de indruk wekken dat het niet goed met mij gaat, want dat is absoluut niet zo! Ik ben dolgelukkig met Robin en onze nieuwe woning. Sommige veranderingen hebben alleen een groot impact op mij waarvan ik best lang moet herstellen en wennen.

Volgens mij heb ik niet eerder verteld dat ik op jonge leeftijd twee jaar een burn-out heb gehad. Misschien over een tijdje vertel ik daar wat meer over. Tijdens die periode heb ik veel begeleiding en onderzoeken gehad. Uit een van die onderzoeken bleek dat ik een hooggevoelig persoon ben. Nee, het is niet iets zweverigs hoor!

Door mijn hooggevoeligheid ervaar ik alles intenser. Zowel positieve als negatieve ervaringen kunnen heel lang blijven ‘hangen’. Ook kunnen het de alledaagse dingen zijn die voor een ander als gewoon worden ervaren. Een goed voorbeeld hiervan is een kamer met heel veel kleuren of een heel druk ingerichte woonkamer. Al die kleuren en spulletjes zorgen voor heel veel indrukken die ik niet meteen kan filteren. Je kunt je dan misschien wel voorstellen dat mijn hoofd hierdoor sneller vol raakt met als vervolg dat ik ook sneller moe kan worden. Gelukkig heb ik geleerd hiermee om te gaan en aangepaste keuzes te maken! Maar toch sluipt er nog wel eens iets doorheen; verandering. Ik kan hier niet zo goed tegen. Soms heb ik weken of zelfs maanden nodig om hieraan te wennen.

walk3

Diegenen die mij al een lange tijd volgen, zien het volgende vast al wel aankomen. Het begon allemaal vorig jaar. Ergens begin november kochten Robin en ik ons huis in Haarlem. Een benedenwoning dat van top tot teen aangepakt moest worden. Met een aannemer om de arm zou het vast een peace of cake zijn dachten wij. De kleine dingen gingen we onder begeleiding van de aannemer zelf doen. Uiteindelijk zijn we vier maanden lang bijna elke avond heen en weer gereden om te klussen. Als ik eraan terugdenk, kan ik mij niet meer voorstellen dat ik in die periode elke week nog steeds vijf video’s, drie artikelen en ook nog eens de ‘verhuis met mij’ serie maakte. Hoe deed ik dat?

Vanaf april dit jaar wonen we in ons nieuwe huis. Eindelijk! Na de verbouwing heb ik mijzelf twee weekjes vakantie gegeven. Maar na die mini vakantie merkte ik dat ik het opstarten heel moeilijk vond. Het ritme om weer te filmen, bloggen en vloggen was ik helemaal kwijt. Ik postte nog wel maar moest er echt hard aan trekken. Op een of andere manier voelde alles wat ik deed teveel. De verhuizing vind ik achteraf zwaarder dan verwacht. Niet de verbouwing maar juist de verandering. Alles heeft een andere plek gekregen, de leefruimte is veranderd en de omgeving. Doordat letterlijk dus alles is veranderd, zat ik een hele tijd niet lekker in mijn vel. Ik werd inspiratieloos en onzeker over alles wat ik online zette. Ik was moe. Het consequent plaatsen raakte ik kwijt want ik had rust nodig. Ook omdat ik soms mijn gemaakte video´s niet uploadde en steevast dacht dat jullie ze niet leuk zouden vinden.

Een maand of 3 heb ik op deze manier doorgesukkeld en begon ik mijzelf af te vragen of ik misschien iets mis. Heel vaak dacht ik terug aan mijn voorgaande banen. Ongeveer 2 jaar heb ik fulltime vanuit huis gewerkt en merkte ik dat ik soms aanspraak miste. Ik besloot om deze reden een bijbaan te zoeken. En het is gelukt!  Tien uur per week ben ik sinds kort op kantoor te vinden.

Doordat ik nu twee dagen een vast ritme heb, was het weer oppakken van mijn site en kanaal een stuk makkelijker. Ik post dan nu wel iets minder, vier video´s en 2 artikelen, maar dat is een bewuste keuze. Heel af en toe haal ik die aantallen niet maar dat komt dan puur omdat ik extra moet invallen op mijn werk.

Ik moest gewoon afgelopen maanden even voor mijzelf moest kiezen. Ook al had dit effect op mijn blog en kanaal. Ik kreeg ontzettend vaak de vraag of het wel goed met mij ging. Super lief van jullie!

Liefs,

Lilian

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Suzan 30 september 2016 at 20:33

  Knap Lilian dat je dat deelt. Of ik hooggevoelig ben weet ik niet maar gevoelig voor burn out door teveel hooi op m’n vork te nemen en gevoelig aangelegd te zijn ken ik zeker. Mooi dat je door je andere baan weer ritme hebt kunnen vinden. Je komt over als een ontzettende lieve en zorgzame vrouw en ik hoop dat je balans weer helemaal terug gaat komen. Bij veranderingen ervaar ik ook altijd weer een poos meer stress en onrust. Bijvoorbeeld bij bepaalde ‘grote’ keuzes zoals toen wij ons huis kochten. Vind het altijd ‘fijn’ om te lezen dat ik hier niet de enige in ben.
  Ga zo door, je bent geloof ik heel goed bezig! Liefs, Suzan.

 • Reply Yvonne 30 september 2016 at 22:00

  Dank voor je openheid! Wat mij betreft had dit niet gehoeven omdat het jouw leven is en je je niet hoeft te verantwoorden. Maar ik snap dat het misschien prettiger voelt om het uit te leggen. Ik begrijp je wel heel goed denk ik! Ik herken wat je vertelt over je gevoeligheid en de gevolgen daarvan. Heb zelf ook ooit in een mindere tijd gezeten en wilde het rustiger aan doen. Wat ik wil zeggen: doe rustig aan en stel niet te hoge eisen aan jezelf. Echt nergens voor nodig; daar heb je jezelf uiteindelijk alleen maar mee en daar schiet niemand wat mee op. Sterkte!

  • Reply LilianJoann 2 november 2016 at 21:42

   Dank je wel voor je lieve reactie!

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.