Beauty

Shapen met bronzer, blush en highlighter

5 november 2014

Het shapen van je gezicht is de laatste tijd helemaal hot en niet meer weg te denken uit de beautywereld. Shapen zorgt ervoor dat je gezicht optisch slanker lijkt! Voor een aantal jaar geleden werd shapen alleen gedaan bij celebrities of modellen voor op de catwalk. Tegenwoordig wordt het ook steeds meer gedaan door de gewone mens zoals ik. Maar hoe shape je nou precies? Ik laat je in 3 makkelijke stappen zien hoe je dit doet!

 

 Producten waarmee je kunt shapen

Een aantal basisproducten heb je nodig om te kunnen shapen. Gelukkig zijn het producten die de meeste beautyliefhebbers wel in huis hebben. Namelijk een matte donkere bronzer, blusher en een highlighter. Ik denk dat bijna iedereen al wel bekend is met deze producten maar voor de beginnende make-upper zet ik de ze tóch nog even op een rijtje en beschrijf ik wat de functie ervan is.

Bronzer:

Bronzers kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Het kan gebruikt worden om je gezicht vorm te geven en om je gezicht een mooi zongebruind effect te geven. Dat laatste wordt gedaan met een bronzer waar een glanseffect in zit. Je kunt deze herkennen als je een zichtbare glans of glitters aantreft in de bronzer. Voor het shapen van je gezicht heb je een donkere matte bronzer nodig. Hiermee bedoel ik een bronzer die zichtbaar 2 tinten donkerder is dan je eigen huidskleur en waar totaal geen glanseffect in zit. Later leg ik uit waarom het zo belangrijk ik dat de bronzer echt mat is.

Shapen met Sans Soucis Matte Bronzing Powder

Sans Soucis Matte Bronzing Powder

Blusher:

Het engelse werkwoord blushing verklapt het eigenlijk al. De gezonde blos die je op je wangen krijgt als je bloost. Dit effect is heel makkelijk te faken met een blusher. Ook in blushers zijn er verschillende soorten te vinden en kun je deze op verschillende manieren aanbrengen. Voor een natuurlijk effect adviseer ik zachte roze of perziktinten. Wil je een wat dramatischer effect dan zou ik voor een diepe donkere kleur gaan. Zoals ik net al beschreef, kun je blusher op verschillende manieren aanbrengen. De techniek die ik gebruik in de video zorgt ervoor dat je gezicht er gelift uitziet.

MAC Sheertone Blush Pinch Me

MAC Sheertone Blush Pinch Me

Highlighter:

Een highlighter wordt gebruikt om delen van het gezicht naar voren te halen en dus te benadrukken. Highlight dus vooral de gedeeltes van je gezicht waar je trots op bent zodat de delen van je gezicht die je zelf minder mooi vindt, minder opvallen. Veelal wordt dit gedaan op de hoogste punten van je gezicht. Denk daarbij aan bijvoorbeeld je jukbeenderen en neusbrug. In combinatie met een bronzer kan highlighten het effect van een optisch slanker gezicht sterk vergroten.

MAC Mineralize Skin Finish Soft & Gentle

MAC Mineralize Skin Finish Soft & Gentle

Shapen hoe doe je dat?

Als je ervoor wilt zorgen dat je gezicht er slanker uit gaat zien is het belangrijk dat je met diepte en schaduwen gaat werken. Gedeeltes die je donkerder maakt op je gezicht (bijvoorbeeld onder je jukbeenderen) zorgen voor een schaduweffect. Dit gedeelte wordt dan optisch naar achteren gedrukt. In principe als je het alleen al hierbij laat, lijk je al slanker! Ik persoonlijk vind het natuurlijker en zachter staan om naast de bronzer ook iets meer kleur te geven aan je gezicht. De truc is om deze precies boven de bronzer op je wangen de blusher aan te brengen en deze mooi in elkaar over te laten vloeien. Als finishing touch breng je een highlighter aan op de hoogste gedeeltes van je gezicht zodat deze optisch mooi naar voren komen. Dit klinkt allemaal heel logisch. Maar hoe gaat dit nou in de prakijk? Er zijn al talloze tutorials te vinden op internet maar ik vind het leuk om aan jou te laten zien hoe je kunt shapen op een draagbare en subtiele manier! Klik op mijn video waarin ik stap voor stap uitleg hoe je dit kunt doen!

 

Liefs,

Lilian

Eindresultaat shapen

Eindresultaat shapen

Ben jij al bekend met shapen? Welke producten gebruik jij?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marko 30 maart 2015 at 05:29

    Wat een leuk filmpje Vera! Heel hanidg. Ik ben een ramp met contouren, maar dit geeft me weer hoop. Zeker nu het weer winter is en ik nog bleker lijk dan ik al ben is bronzer echt een must. Ik ga het weer meenemen in mijn routine! Btw: een erg mooie bronzer voor lichte huidjes die heel subtiel is, is de Sundisk bronzer van Sephora in light. Is niet zo bruin en bijna geen shimmer (heeel subtiel) dat is echt mijn favoriet voor de winter omdat ie net dat beetje kleur geeft. NARS Laguna heb ik ook, maar die vind ik dan toch te donker voor nu. Die staat mij beter in de zomer.

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.