Home inspiration Lifestyle Personal

Yankee Candle Soft Blanket

18 november 2015

Wie mijn laatste vlog heeft gezien, weet dat ik afgelopen weekend heb geshopt in Utrecht. Ik kwam daar een super leuke winkel tegen die mijn favoriete kaarsen verkoopt. Het winkeltje heet Cosy Candles en verkoopt the amazing Yankee Candles. Natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis! Ik kocht de Yankee Candle Soft Blanket waar ik je in dit artikel alles over ga vertellen!

Yankee Candle Soft Blanket Medium Jar Open

Yankee Candle Soft Blanket Medium Jar

Wrapped in sweet dreams . . . a lullaby of clean citrus, luxurious vanilla and warm amber.

Yankee Candle Soft Blanket | Medium Jar

Ik ben dol op kaarsen. Elke avond steek ik er een paar aan puur voor de gezelligheid en sfeer. Kaarsen van Yankee Candles zijn echt mijn favoriet. De geuren zijn hemels en hebben lange branduren. Cosy Candles verkoopt verschillende varianten en ik heb de jar. Het woord jar zegt het al; een glazen pot. Drie verschillende formaten zijn er verkrijgbaar. Small, medium en large. Ik heb de medium variant van ruim 400 gram die tot wel 90 uur brandt.

Eerste indruk

De Yankee Candle Soft Blanket is heel stijlvol en klassiek vormgegeven. Op de voorkant staat de naam van de geur met een bijbehorend plaatje. In mijn geval staat er een schattig beertje op die onder witte lakens ligt. Heel toepasselijk bij de naam! De gouden letters en het glas zorgen ervoor dat de kaars er niet goedkoop uit ziet.

Yankee Candle Soft Blanket Medium Jar Hand

De geur

Het is moeilijk te omschrijven waar de kaars precies naar ruikt. Vanille, amber en citrus zijn te topnoten van deze geur. Ik moet zeggen, dat in mijn ogen de vanille op een positieve manier overheerst. Niet dat je sterk vanille ruikt, maar het is de geur die als eerste in mij opkomt zodra ik het ruik. Houd je net als ik van zachte geuren, dan is de Yankee Candle Soft Blanket echt iets voor jou!

Yankee Candle Soft Blanket Medium Jar Burning

Ik heb de kaars een centraal plekje gegeven in de woonkamer zodat de geur goed kan verspreiden. Iedere keer als ik de woonkamer inloop, komt de zachte geur mij tegemoet. Keer op keer geeft het mij een warm huiselijk gevoel. Nu het weer buiten nogal koud en regenachtig is, vind ik dat heerlijk!

Yankee Candle Soft Blanket Medium Jar tollen

In de winkel kreeg ik drie fijne tips om zo lang mogelijk plezier te hebben van de kaars. 1) Zo leerde ik tijdens het uitkiezen in de dop te ruiken in plaats van aan de kaars. De geur komt namelijk in de dop optimaal tot zijn recht. 2) Hierboven zie je een foto van een andere kaars die is gaan tollen. De truc om dit te voorkomen is, om de bovenkant volledig te laten smelten voordat je hem uitblaast. Het smelten kost ongeveer twee uurtjes en daar hou ik vanaf nu ook rekening mee. Je verliest anders enorm veel branduren en het ziet er minder mooi uit. 3) Knip het lontje regelmatig terug naar iets minder dan een halve centimeter. De vlam blijft hierdoor klein en gaat niet fakkelen. Ook voorkom je hiermee zwarte roetvlekken op het glas!

Ik ben super blij met mijn Yankee Candle Soft Blanket. Een heerlijke geur die ik toegevoegd heb aan mijn verzameling geurkaarsen. Ik wissel bijna elke avond van geur, maar deze staat er al vanaf afgelopen zaterdag! Yankee Candles kaarsen zijn o.a. te koop in de winkel Cosy Candles in Utrecht en via de bijbehorende webshop.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Bibi 18 november 2015 at 09:35

  Klinkt goed, ik ben dol op vanille! Handige tips!

  • Reply LilianJoann 18 november 2015 at 11:16

   De geur is echt heerlijk! Ik ben nu gewoon overdag aan het werk en heb de kaars naast mij aanstaan!

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.